De Beste Theorie Examens Oefenen

Door de jaren heen zijn er steeds meer online platformen te vinden waar je kunt oefenen voor je auto theorie-examen. Door overvloed aan mogelijkheden zie je soms door de bomen het bos niet meer. Welk platform geschikt is voor jou hangt af van verschillende factoren. We vergelijken verschillende aanbieders.

Gelijk aan CBR examen

Om te zorgen dat jij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, wil je dat een platform examens biedt die vrijwel gelijk zijn aan het echte CBR theorie-examen. Verschillende soorten vraagstellingen, werken onder tijdsdruk, de bediening van de knoppen, het is fijn als al deze onderdelen je bekend voorkomen wanneer je begint aan je examen. Dit is lastig te beoordelen wanneer je nog geen idee hebt hoe het echte examen eruit ziet. Daarom hebben wij de bovengenoemde drie bekende sites naast elkaar gelegd en met elkaar vergeleken. De site die ons het meest aansprak is Theorieboek.nl. De verscheidenheid aan vragen en illustraties en de manier van bedienen voelen aan als een echt theorie examen. Wil je ervaren hoe een echt CBR examen voelt, dan ben je bij Theorieboek.nl op de juiste plek.

Aantal theorie examens

Het CBR examen bestaat uit vragen die uit een database met duizenden vragen worden gehaald. Dit betekent dat je zoveel mogelijk verschillende vragen wil maken. Als je dezelfde vragen keer op keer blijft herhalen, dan zul je uiteindelijk enkel die vragen onthouden. Op het vlak van kennis is het prima om feiten te onthouden. Voor inzicht zul je echter dieper moeten gaan en voor gevaarherkenning al helemaal. Je moet de geleerde kennis kunnen toepassen op situaties. Of je dit kunt test je enkel door steeds nieuwe vragen te maken en nieuwe situaties voorgeschoteld te krijgen.

Welk platform geschikt is voor jou hangt compleet af van hoeveel tijd jij online wil gaan oefenen. Houd in je achterhoofd dat je gemiddeld 25 minuten doet over het maken en nabeschouwen van een examen.

Leertheorie.nl biedt 20 verschillende examens aan. Op zich prima, als je niet van plan bent lang online te gaan leren. Theorie-leren.nl verdubbelt dat aantal en heeft 40 oefenexamens online staan. Met dit aantal zou je je goed uit de voeten moeten kunnen maken. Theorieboek.nl spant de kroon met 50 examens. Ben jij iemand die niet goed uit boeken leert en het liefst zoveel mogelijk online oefent, dan is dit de site voor jou.

Licentievormen

Er zijn twee soorten licentievormen. Je kunt een licentie kopen voor een aantal examens of voor een aantal uren. Vaak heb je bij het kopen van losse examens geen toegang tot extra materiaal zoals tips voor het studeren of oefenopdrachten. Losse examens zijn vooral voordelig als jij langer doet over het maken van examens. Neem jij ruim de tijd om je vragen door te nemen, dan heb je er baat bij losse examens te kopen. Op sommige sites kun je je gekochte examens ook meerdere keren maken. Let wel op, dit geldt niet voor alle sites. Op Theorie-leren.nl geldt een examen wat je 2 keer maakt dus ook voor 2. Op Leertheorie.nl is dit niet het geval, hier kun je de 5 gekochte examens blijven herhalen. Leertheorie.nl en Theorie-leren.nl bieden allebei ruime keuze aan licenties. Theorieboek.nl daarentegen biedt alleen een licentie voor 10 uur, hierna kun je opwaarderen per uur.

Telefoon compatibiliteit

Telefoons zijn super handig als je je theorie wilt leren. Deze heb je altijd bij je als je even moet wachten. Hoe handig is het als je even snel vanaf je telefoon een examen kunt oefenen of een paar opdrachten kunt maken. Niet alle platformen zijn hier echter goed op ingesteld. De drie platformen die we in dit artikel vergelijken laten ook een duidelijk wisselend beeld zien. Theorie-leren.nl komt hier het slechtste uit de verf. Het beeld past zich niet aan aan de telefoon, waardoor het haast onmogelijk wordt de knoppen nog te bedienen. Op Leertheorie.nl is het al een stuk beter. Uiteindelijk biedt Theorieboek.nl hier de beste uitkomst. Makkelijk te bedienen, grote duidelijke knoppen en niets anders in het scherm dan wat er zou moeten staan.

Talen

Is Nederlands niet je moedertaal en vind je het fijn om het examen ook in je eigen taal te kunnen oefenen? Of ken je iemand die online wil oefenen en helemaal geen Nederlands spreekt. Sommige websites bieden de oefenexamens ook in andere talen aan. Leertheorie.nl blinkt hierin uit. Bij hen vind je licenties voor oefenexamens in het Engels, Spaans, Italiaans, Perzisch en Arabisch. Bij Theorie-leren.nl vind je Engels en Pools. Tot op heden is Theorieboek.nl alleen nog maar in het Nederlands en Engels te verkrijgen.

Resultaten

Na een examen is het fijn om een overzicht van je resultaten te krijgen. Een overzicht van je fouten geeft een beeld van waar je extra aandacht aan moet besteden. Het begeleid je in het leerproces. Als we kijken naar welke site qua lay-out en inhoud het beste overzicht geeft na een examen, dan is dat zonder twijfel Theorieboek.nl. Echter, zodra je het resultatenscherm sluit kun je je resultaten nergens meer terug vinden. Dit zou betekenen dat je dit handmatig moet bijhouden. Ook kun je op dit platform niet zien welke examens je al gemaakt hebt. Uiterst onhandig. Leertheorie.nl is hierin iets beter. De fouten die je gemaakt hebben worden in de foutenbank geplaatst. Hier kun je zien op welke onderdelen je nog moet oefenen. Maar ook op de site van Leertheorie.nl kun je niet zien welke examens je eerder al gemaakt hebt. Theorie-leren.nl scoort op dit onderdeel punten. Het overzicht die je na het examen krijgt had mooier gekund, maar de resultaten blijven per examen zichtbaar. Ook is in een duidelijk overzicht precies te zien welke examens je wel of niet gemaakt hebt en of je voor deze examens geslaagd bent. Daarnaast worden de antwoorden ook nog eens in een foutenbank gezet waar je precies kunt zien welke onderdelen extra aandacht nodig hebben.

Audio ondersteuning

Heb jij moeite met lezen en vind je het fijn gebruik te maken van audio ondersteuning, dan is het belangrijk om te onderzoeken of een platform dit aanbiedt. Tot op heden lijken alle platformen dit aan te bieden. Echter kwamen we er met testen wel achter dat niet alle stemmen even prettig zijn om naar te luisteren en zelfs niet altijd goed te verstaan zijn. Theorie-leren.nl en Theorieboek.nl gebruiken beiden dezelfde stem. Het is duidelijk een computerstem, maar goed verstaanbaar en prettig om naar te luisteren. Leertheorie.nl daarentegen maakt gebruik van een scherpe onprettige stem. Ben je op zoek naar een platform met audio ondersteuning, dan raden wij Leertheorie.nl af.

Dyslexie ondersteuning

Heb jij dyslexie? Dan kan je met een examen nog wel eens voor een uitdaging komen te staan. Gelukkig biedt het CBR op het examen extra ondersteuning. Zo kun je met je dyslexie verklaring extra tijd aanvragen en audio ondersteuning. Ook met het maken van oefenexamens is het fijn als je hier ondersteuning bij hebt. Let dus bij het uitkiezen van een website op of ze hier ondersteuning bij bieden. Bij de door ons geteste websites kun je audio ondersteuning kiezen. Theorieboek.nl gaat echter nog een stapje verder. Niet alleen kun je hier de examens met extra tijd maken, maar je kunt ook een speciaal lettertype aanvinken die het lezen makkelijker maakt voor mensen met dyslexie.

Conclusie

Zoals je ziet is er enorm veel om op te letten. Theorie-leren.nl is uniek in het opzicht dat ze Pools aanbieden. Ook verwerken ze je fouten in een prachtig overzicht. Wat teleurstellend is, is betalen voor 5 examens, maar in werkelijkheid 5 pogingen krijgen. Hun mobiele site is om te huilen. Leertheorie.nl biedt zijn examens in veel verschillende talen, heeft een grote mogelijkheid aan licenties en werkt prima op de telefoon, maar mag hun capaciteit aan examens zeker wel uitbreiden. Uiteindelijk scoort Theorieboek.nl in het algemeen het beste. Wil je een levensecht examen, het grootste assortiment aan examens, ondersteuning bij dyslexie en uitstekende compatibiliteit voor je telefoon, dan zit je bij Theorieboek.nl het meest op z’n plaats. Wel hopen wij dat Theorieboek.nl in de nabije toekomst ook gebruik zal gaan maken van een foutenbank, want die ontbreekt echt nog wel.

De waardering van www.zoomtheorie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.
Stuur ons een bericht
x