Inhoud CBR Theorie-examen

Hoe ziet het theorie-examen eruit?

Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende 3 onderdelen:

Gevaarherkenning: hier gaat het om het herkennen van gevaar en het laten zien dat je adequaat reageert. Je moet binnen korte tijd kiezen of je gaat remmen, je gas loslaat of niets doet. Dit onderdeel bestaat uit 25 vragen waarvan je er tenminste 13 goed moet hebben. Dit lijkt heel weinig, maar je hebt voor elke vraag maar 8 seconde de tijd.

Kennis: In dit onderdeel laat je zien dat je de feiten en regels kent. Dit onderdeel bestaat uit 12 vragen waarvan je er tenminste 10 goed moet beantwoorden. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd. Je kunt de tijd zelf over de vragen verdelen.

Inzicht: In het onderdeel inzicht laat je zien dat je de regels kunt toepassen. Je krijgt bij dit onderdeel 28 vragen waarvan je er minimaal 25 goed moet beantwoorden. Voor dit onderdeel heb je ongeveer 16 minuten de tijd en ook hier kun je zelf de tijd over de vragen verdelen.

Als je het gewone theorie-examen aflegt heb je 30 minuten de tijd. Als je extra tijd aanvraagt of een individueel begeleid examen aflegt krijg je 45 minuten. De extra tijd wordt verdeeld over de onderdelen inzicht en kennis. Voor gevaarherkenning krijg je geen extra tijd.

 

Is het theorie-examen moeilijk?

Nee, het theorie-examen is helemaal niet moeilijk. Sterker nog, echt iedereen kan het halen, of je nou slim bent, of niet. Het probleem zit hem er vaak niet in dat het moeilijk is, maar dat het droge saaaaaie stof is. En het is veel. Niet voor niks is een theorieboek minstens 300 pagina’s.

En dat doen wij dus anders. Met cursussen via Zoom, met gezellige jonge docenten, het online examenplatform en mobiele Apps.

De waardering van www.zoomtheorie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.
Stuur ons een bericht
x