ADHD en je theorie-examen

Pfffff, hier heb ik helemaal geen zin in!

Was dit je eerste gedachten bij het zien van de hoeveelheid tekst op deze pagina? Dan is deze tekst misschien juist handig om te lezen. Houdt je aandacht er even bij. Dit gaat je zeker helpen te slagen.

Het behalen van het CBR theorie-examen is voor bijna iedereen een uitdaging. Maar zeker voor iemand met ADHD. We zien vaak dat leerlingen ontmoedigt raken, zeker als ze meerdere malen zakken. We spreken ouders die zelf ook niet meer weten hoe hun kind door het theorie-examen heen komt. In het allerergste geval wordt het behalen van een auto rijbewijs (tijdelijk) opgegeven. En dat na zoveel inspanningen.

ZoomTheorie.nl is gespecialiseerd in het laten slagen van leerlingen met ADHD. Heb jij ADHD, of heb je een kind met ADHD? Wij helpen je graag. 
Het behalen van het theorie-examen voor iemand met ADHD is wel degelijk mogelijk. En voor iedereen. 

Wat moet je niet doen?

We zien een aantal punten waar het vaak fout gaat. We zetten ze voor je op een rijtje. Ben je meer geïnteresseerd in hoe het dan wel moet? Sla dit deel dan gewoon over.

Een dagcursus

Veruit de meest gemaakte fout is het deelnemen aan een dagcursus en dan snel naar het CBR gaan om examen te doen. De reden waarom dit niet werkt is eigenlijk heel logisch. Voor eemand met ADHD is het lastig om uren te luisteren naar een theoriedocent en dan ALLES te onthouden. Wellicht zelfs onmogelijk. Er zijn altijd wel momenten dat de aandacht even weg is, en dat je dus stof mist. En omdat je maar heel weinig fouten mag maken is er altijd wel een vraag op het CBR theorie-examen die je net even niet weet.

Een theorieboek

Eigenlijk is dit hetzelfde verhaal als een dagcursus. Het lezen van een theorieboek is vaak voor iemand met ADHD een hele opgave. Het is geen stof waar je helemaal in op kunt gaan. Om hier je aandacht bij te houden is voor mensen zonder ADHD al lastig.

Te vroeg naar het theorie-examen

Niks is zo schadelijk voor je zelfvertrouwen als zakken. Ga daarom pas naar het CBR wanneer je zeker weet dat je slaagt.  

Hoe dan wel?

Dus geen dagcursus, geen theorieboek, maar hoe dan wel?

ZoomTheorie

Natuurlijk komt dit over als een “wij van wc-eend”. Maar we zijn niet voor niks gespecialiseerd in leerlingen met ADHD.

Herhalen

In plaats van alles in één keer te moeten onthouden, is het beter om de stof meerdere malen te herhalen. Doordat je onbeperkt toegang hebt tot de cursussen kan je dezelfde les meerdere malen volgen.

Vragen / Interactie

Onze cursus is een interactieve cursus. Er worden dus vragen aan je gesteld, waardoor je je aandacht er veel makkelijker bij kan houden dan als iemand uren lang alleen maar tegen je praat.

Persoonlijk advies

Onze theoriedocenten staan voor je klaar via WhatsApp voor persoonlijk advies en het beantwoorden van je vragen,

Online examens

Met de inbegrepen online examens test je of je klaar bent voor het échte examen. Ga met een gerust hart naar het CBR als je slaagt voor deze online examens. Dan slaag je zeker voor het theorie-examen.

 

 

 

De waardering van www.zoomtheorie.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.
Stuur ons een bericht
x